Το χωριό Ζούρβα

Ζούρβα, Χανιά

24 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων στο βάθος της γραφικής κοιλάδας του Κεριτή, στις παρυφές της οροσειράς των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο 570μ

το χωριο ζουρβα

Νότια στην ενδοχώρα του νησιού 24 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων στο βάθος της γραφικής κοιλάδας του Κεριτή, στις παρυφές της οροσειράς των Λευκών Ορέων, σε υψόμετρο 570μ βρίσκεται η Ζούρβα, ένας μικρός ορεινός οικισμός του δήμου Πλατανιά, στο νομό Χανίων.

Μέσω δύο διαφορετικών διαδρομών -είτε μέσω του πανέμορφου φαραγγιού του ιστορικού Θερίσου είτε μέσω των Μεσκλών με τη μακραίωνη παράδοση- μπορεί να φτάσει κανείς στη Ζούρβα.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Οι κάτοικοι του χωριού,θεματοφυλακες των παραδοσεων, διατηρούν αναλλοίωτα τα αγνά χαρακτηριστικά της Κρητικής φιλοξενίας και κουλτούρας.

δρομοσ

Ο δρόμος ασφαλτοστρωμένος μα ανηφορικός, οδηγεί   στις παρυφές της οροσειράς των Λευκών Ορέων, στους πρόποδες του όρους Kαλόρος. Το κυπαρισοδασος που αναπτύσσεται πάνω από τον οικισμό, το φαράγγι της Τρομαρισας και η εκπληκτική θέα προς τον βορρά και την θάλασσα σε συνδυασμό με το μικροκλίμα της περιοχής δημιουργούν αίσθημα εφορίας στον επισκέπτη  ανταμείβοντας τον για την επιλογή του.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Πεζοπορώντας ή και με το αυτοκίνητο η ευρύτερη περιοχή έχει πολλά να δώσει στον επισκέπτη. Μονοπάτια στην καρδιά της φύσης, σπήλαια, υπόγειες πηγές, απομεινάρια αλλοτινών εποχών είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τη διαμονή στη Ζούρβα μια αποκάλυψη.

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Το χειμώνα το χιόνι δημιουργεί ατμόσφαιρα ονειρική καθώς σκεπάζει τις γύρω βουνοκορφές και αγκαλιάζει το πυκνό πράσινο. Τόπος που αξίζει να εξερευνηθεί με συντροφιά τα λεύτερα πουλιά που φωλιάζουν στα δάση και τη δροσερή πνοή του ανέμου που εξαγνίζει νου και ψυχή.